bandera catalana banderaEspa bandera anglesa
vinos de calidad productes gourmet experiencia y sabor cata de vino precio y calidad productos de proximidad sabor de la tierra de la tierra a la mesa de la tierra a la mesa de la tierra a la mesa de la tierra a la mesa de la tierra a la mesa
Malondro & DO Montsant a Suïssa

17-05-2017

 

Celler Malondro va ser un dels 8 cellers participants a l'acte "DO Montsant a Suïssa" concretament a Zurich el passat 16 de maig.

 


Els professionals del vi van tenir l'oportunitat d'aprendre més sobre la DO Montsant, la diversitat dels vins,principalment de Garnatxa i Carinyena que reflecteixen la diversitat de sòls i microclimes dins de la mateixa zona.

 


David Schwarzwälder, un periodista alemany molt conegut, especialitzat en vins i menjar espanyol, va fer un seminari per explicar més detalls sobre la regió i amb l'oportunitat de provar un vi representatiu de cada celler. Malondro Blanc 2015 que va guanyar Or Plus a Gilbert & Gaillard va agradar molt als participants. La combinació de fruita, mineralitat i el seu punt salí al final, va sorprendre de manera molt agradable a tots els presents. David Schwarzwälder té una àmplia experiència amb els vins espanyols en els mercats de Suïssa, Àustria i Alemanya.

 


Durant el seminari hi havia un Showroom on els assistents van tastar 24 vins. Gairebé 70 professionals, incloent importadors, distribuïdors, botigues especialitzades, premsa especialitzada i HORECA van estar presents en l'esdeveniment. Més tard, va haver l'oportunitat de que els aficionats al vi poguessin tastar i conèixer els vins de DO Montsant. Aquesta acció va ser una bona oportunitat per al celler, per donar a conèixer els seus vins a Suïssa.

 


Moltes gràcies a tots els participants!


Cata Gilbert & Gaillard 2017

17-05-2017

 

El passat mes d’abril es van fer públics, a Barcelona, els resultats del concurs internacional Gilbert & Gaillard en relació als vins i caves de Catalunya. En total, s'han reconegut 249 vins de 104 cellers diferents.

 


François Gilbert, fundador de la revista Gilbert & Gaillard feia un balanç global dels resultats dient que "Catalunya ens ha sorprès per l'autenticitat de la terra, per la gran aposta de varietats autòctones i per a cada zona productora ha sabut trobar la seva identitat en el De fet, insistia, "hem pogut provar diverses anyades en el que portem de concurs i estem contents perquè hem pogut veure l'evolució del vi en funció del país d'on neix".

 


Pel que fa a les varietats, i reforçant el que comentava el tastador respecte a les autòctones, afegia que li han semblat molt interessants els vins elaborats amb varietats com el Trepat, Sumoll, Picapoll i la Garnatxa Peluda. "Varietats potser més desconegudes a nivell internacional, però que expressen aquesta autenticitat a què ens referim del seu territori".

 


Gilbert & Gaillard organitza aquests premis un cop l'any juntament amb INCAVI i avalua els vins presentats a cegues. Els tasts es fan a nivell mundial, on estan avaluant fins a 12.000 vins de totes les procedències vitivinícoles del planeta -i d'aquests, aquest any uns 700 han estat catalans. Aquest 2017, entre les principals novetats del certamen, hi ha la posada en marxa d'un nou servei que servirà per apropar el vi guanyador en el mercat internacional. Serà gràcies a un comerç electrònic, que a partir del mes de juny, oferirà els productes amb medalla a través d'una botiga en línia que penjarà de la pàgina web de la publicació.

 


Aquests premis compten amb tres categories diferents: la d'OR + 90 punts, en la qual han obtingut medalla 79 vins i escumosos de 57 cellers, la categoria d'Or, amb 145 vins i escumosos de 92 cellers premiats, i, finalment, la categoria de Plata, en la qual s'ha concedit medalla a 25 vins i escumosos de 21 cellers.

 

 


Des de Celler Malondro, estem contents d'anunciar les puntuacions obtingudes:

 

 

 

 


Malondro Blanc 2015: Or Plus


Malondro 2011: Or


Coelum 2010: Plata


Besllum 2012: Or

 

Font: http://es.gilbertgaillard.com/